Boekpresentatie BUITENgewoon BETOVEREND weer in beeld

Klik op het boek voor de inhoud

 

Fotografe Karin Broekhuijsen was zaterdag 5 maart 2011 het stralende middelpunt van een feestelijke bijeenkomst in het gebouw van Meteo Consult in Wageningen, waar haar eerste boek 'Buitengewoon betoverend weer in beeld' officieel werd gepresenteerd. In het boek, uitgegeven door uitgeverij Profiel in Bedum, brengt Karin Broekhuijsen de seizoenen op een bijzondere manier in beeld aan de hand van meer dan 150 schitterende foto's.

 

Behalve foto’s zijn er tekstbijdragen van Margot Ribberink, Jordi Bloem, Reinier van den Berg, Grieta Spannenburg en Reinout van den Born, allen werkzaam bij Meteo Consult. Achterin het boek is een catalogus opgenomen die, daar waar nodig, uitleg geeft bij de beelden.

Het boek bestaat uit 128 pagina’s en is voor €29,95 te koop in de boekhandel. U kunt uiteraard ook een gesigneerd exemplaar bij Karin bestellen. Gebruik hiervoor het informatieformulier.

Drukke bijeenkomst
Tientallen mensen, onder wie bijna alle medewerkenden, maar ook weerpresentatrice Helga van Leur (RTL4), schrijver van weerboeken Jan Buisman en voorzitter Mees Weststrate van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK), woonden de presentatie bij en wierpen goedkeurende blikken op het resultaat. Na afloop was er voor de aanwezigen gelegenheid hun exemplaar te laten signeren. Ook werd een rondleiding door het gebouw gegeven.

Eerste exemplaar
Jordi Bloem was zaterdag de eerste die het woord voerde. Hij was het die in 2008 namens Meteo Consult de eerste contacten met Karin Broekhuijsen legde, toen zij in haar thuisbasis Drenthe een expositie hield. Daarna was het woord aan Reinout van den Born (coördinator media Meteo Consult) die wat meer vertelde over hoe het eerste boek van Karin Broekhuijsen tot stand was gekomen. Vervolgens trad Karin zelf naar voren om het eerste exemplaar van ’Buitengewoon betoverend weer in beeld’ aan Reinout uit te reiken. Hij was het die haar in het najaar van 2009 het beslissende zetje gaf om voor een eigen boek te gaan. Hierna kregen alle aanwezige medewerkenden, maar ook Helga van Leur, Jan Buisman (van hem wordt op 9 april bij het KNMI in De Bilt het boek ‘Extreem Weer’ gepresenteerd), Jannine van Meerendonk (uitgeverij Profiel) en de 85-jarige moeder van Karin een boek uit handen van de fotografe.