Fotograferen 

Mijn passie fotograferen

De fotografie is al vanaf jongs af aan mijn grote passie. als ik de natuur in duik om te fotograferen, doe ik dat meestal omstreeks zonsopgang. Het is dan één of twee uur fotograferen, vervolgens ga ik naar huis om daar alles uit te zoeken, te corrigeren en te archiveren. Je zou denken dat je daar zo mee klaar bent, maar niets is minder waar. Een uurtje fotograferen kan wel zoveel corrigeer- en archiveerwerk zijn, dat je er nog twee dagen mee bezig bent. Archiveren is misschien niet het interessante werk, het is wel belangrijk. Wil ik voor een klant gemakkelijk een foto kunnen zoeken, dan is het noodzakelijk om de juiste trefwoorden aan een foto toe te voegen.

Verzamelingen van beeld/foto's

Inmiddels heb ik verzamelingen van allerlei verschillende onderwerpen of gebieden. als een klant een foto op groot formaat aan de muur wil, bijvoorbeeld als behang en een bepaald onderwerp zoekt, kan ik via de verzameling sneller iets vinden.

Tot mijn plezier merk ik dat bedrijven en particulieren hier in Drenthe van eerlijke fotografie houden. Dat is ook wat ik het liefst fotografeer; bekende en onbekende Drentse landschappen. Dergelijke beelden lenen zich vaak prima voor een panorama. Een panoramafoto bestaat uit meerdere bestanden, sommige bestanden zijn wel 20.000 pixels breed. Een dergelijk natuur- of cultuurfoto kan dus gemakkelijk een aantal meters breed worden afgedrukt in prima kwaliteit.

Mijn portfolio is omvangrijk en zo langzamerhand ken ik aardig de weg in onze prachtige provincie. Voor mezelf heb ik ook een verzameling gemaakt van alle buitenlanden waar ik heb gefotografeerd. Laat ik een paar verzamelingen noemen. dit is geen uitputtende lijst, maar het geeft wel een beeld van wat er zo ongeveer in mijn portfolio zit.

Voorbeelden van verzamelingen

Drenthe lente                                                                                                                                                                     

Drenthe zomer

Drenthe herfst

Drenthe winter 

Geopark de Hondsrug, in alle seizoenen

Nederland, in alle seizoenen

Hunebed, in alle seizoenen

Beekdal

Bosgebied

Panorama foto's

Vogels

Water

Zonsopkomst

Zoogdieren

 

Een foto bestellen

Wilt u een foto bestellen dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Natuurfoto's zijn te koop in verschillende formaten op o.a. papier, canvas, aluminium, metaal en andere mogelijkheden.

Er is bovendien de mogelijkheid, om foto's te bestellen, die buiten opgehangen kunnen worden, dus weersbestendig zijn.

 

Bijgaande foto is genomen op het Drouwenerzand

 

Drouwenerzand fotograferen

Het Drouwenerzand is een aardkundig monument en fotograferen op het Drouwenerzand doe ik met veel plezier.