https://www.kunstplazaschurer.com/drenthe/Links

 

Claartje van der Linden (1982) is beeldend kunstenaar.
Licht en lichtval zijn thema’s die haar inspireren.
Haar doel is om licht en helder werk te maken, dat levendigheid en warmte uitstraalt.
Ze schildert veelal interieurs en mensen in een huiselijke, intieme omgeving.

 

Kunstplaza Schurer    Johan Schurer Assen
 

Chipclean

Het beste adres voor het reinigen van uw camera

     
    Echt blij ben ik dat Eric Drabbe van Cipo me belde in verband met een foto-opdracht in Den Haag, waar Eric woont. Eric en ik kennen elkaar al jaren en dus even bijpraten, vertelde hem van mijn grote wens een nieuwe site, toen zei Eric, dat doe ik wel voor je. Nu nog geen drie weken later is hij er dan, echt zo blij mee!!!!!! Eric heeft er veel tijd aan besteed om er iets moois van te maken en ik mocht mijn archief in om mooie beelden te zoeken.
     
  Noctilucent Cloud - NLC (Lichtende nachtwolken)  is een ongebruikelijk en intrigerend fenomeen in de bovenste atmosfeer van de aarde. Ze worden het vaakst gezien soms dicht bij de zomerzonnewende, wanneer ze verschijnen tegen de achtergrond van diepe avondschema's. Deze site biedt een inleiding op NLC en schetst de methoden en technieken die worden gebruikt om ze te observeren en te rapporteren.
     
  Als fotograaf wordt je iedere keer verliefd op je onderwerp...en dan moet je terug. En dan wil je het het liefste delen met anderen. Dit jaar dus terug naar mijn geliefde Jan-van-Genten, samen met Karin. Het werd een bijzondere reis. Door de harde wind konden we niet van het eiland opgehaald worden...overmacht...een geschenk van boven. Slapen was er niet bij, voor mij niet althans...maar plotseling werd het onverwacht stil...de vogels lagen allemaal te slapen, onder het licht van de volle maan. Mooi om dat met iemand te kunnen delen, bedankt Karin!
     
  Poollicht.be is een initiatief van Parsec vzw, een non-profit organisatie uit België, welke bestaat uit meerdere websites over sterrenkunde, ruimtevaart, ruimteweer, poollicht en gerelateerde onderwerpen.
     
 

Atmospheric Modeling and Weather Forecasting Group - AM&WFG

weer.nl

Noorderweer 

  Voor natuur- en landschapsfotografie zijn de weersomstandigheden behoorlijk bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Zelf gebruik ik de verwachtingen van diverse weerbureaus, vooral van Noorderweer en weer.nl. Ook luister ik vrijwel altijd naar deregionale weerpraatjes op RTV Drenthe en let dan vooral op aanwijzingen voor mist, ochtendrood, de hoeveelheid en het type bewolking. In de donkere maande spits ik uiteraard mijn oren als er rijd of andere winterse fenomenen worden verwacht.
     
  Stichting de Hondsrug UNESCO Global  Geopark is de spin in het web van de netwerkorganisatie De Hondsrug UNESCO Global Geopark. De stichting is een kleine organisatie met veel partners en ambassadeurs om zich heen: overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven.
     
   
     
  De Vereniging van Natuurfotografen te Apeldoorn (VNF-A) is opgericht op 1 juni 1986 door een aantal enthousiaste natuurfotografen in Apeldoorn. Voor de vereniging zijn de uitgangspunten bij het fotograferen van elementen van de natuur van groot belang. Deze zijn al bij de oprichting statutair vastgelegd.