Links

 

 

Claartje van der Linden, beeldend kunstenaar.


Licht en lichtval zijn thema’s die haar inspireren.
Haar doel is om licht en helder werk te maken, dat levendigheid en warmte uitstraalt.
Ze schildert veelal interieurs en mensen in een huiselijke, intieme omgeving. Claartje heeft haar atelier in de stad Groningen.

 

KUNSTPLAZA SCHURER  

Johan Schurer, Assen

Bij Kunstplaza Schurer in Assen is het ook mogelijk om foto's van mij als kunstwerk te bestellen, de bestanden worden afgedrukt bij Wilcovak in Hoogeveen. Het is mogelijk om foto's in verschillende maten  en soorten afwerkingen te bestellen. In de galerie in Assen hangen enkele voorbeelden in groot formaat.

 

Chipclean Heumen

Bij chipclan laat ik eens in de zoveel tijd mijn chip van mijn camera bodys schoonmaken. Voor mij zijn ze het beste adres om mij camera te laten reinigen.

     
   

Eric Drabbe

Echt blij ben ik dat Eric Drabbe van Cipo me belde in verband met een foto-opdracht in Den Haag, waar Eric woont. Eric en ik kennen elkaar al jaren en dus even bijpraten, vertelde hem van mijn grote wens een nieuwe site, toen zei Eric, dat doe ik wel voor je. Nu nog geen drie weken later is hij er dan, echt zo blij mee!!!!!! Eric heeft er veel tijd aan besteed om er iets moois van te maken en ik mocht mijn archief in om mooie beelden te zoeken.

     
 

Noctilucent Cloud, NLC of lichtende nachtwolken

Noctilucent Cloud - NLC (Lichtende nachtwolken)  is een ongebruikelijk en intrigerend fenomeen in de bovenste atmosfeer van de aarde. Ze worden het vaakst gezien soms dicht bij de zomerzonnewende, wanneer ze verschijnen tegen de achtergrond van diepe avondschema's. Deze site biedt een inleiding op NLC en schetst de methoden en technieken die worden gebruikt om ze te observeren en te rapporteren.

     
 

Jasper Doest

Als fotograaf wordt je iedere keer verliefd op je onderwerp...en dan moet je terug. En dan wil je het het liefste delen met anderen. Dit jaar dus terug naar mijn geliefde Jan-van-Genten, samen met Karin. Het werd een bijzondere reis. Door de harde wind konden we niet van het eiland opgehaald worden...overmacht...een geschenk van boven. Slapen was er niet bij, voor mij niet althans...maar plotseling werd het onverwacht stil...de vogels lagen allemaal te slapen, onder het licht van de volle maan. Mooi om dat met iemand te kunnen delen, bedankt Karin!

     
 

Poollicht.be

Poollicht.be is een initiatief van Parsec vzw, een non-profit organisatie uit België, welke bestaat uit meerdere websites over sterrenkunde, ruimtevaart, ruimteweer, poollicht en gerelateerde onderwerpen.

     
 

Stof in de atmosfeer 

Als ik wil weten of er stof in de atmosfeer aanwezig is ga ik naar bijgaande Griekse site Atmospheric Modeling and Weather Forecasting Group - AM&WFG

weer.nl

Noorderweer 

 

Het weer

Voor natuur- en landschapsfotografie zijn de weersomstandigheden behoorlijk bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Zelf gebruik ik de verwachtingen van diverse weerbureaus, vooral van Noorderweer en weer.nl. Ook luister ik vrijwel altijd naar deregionale weerpraatjes op RTV Drenthe en let dan vooral op aanwijzingen voor mist, ochtendrood, de hoeveelheid en het type bewolking. In de donkere maande spits ik uiteraard mijn oren als er rijd of andere winterse fenomenen worden verwacht.

     
 

Geopark de Hondsrug

Stichting de Hondsrug UNESCO Global  Geopark is de spin in het web van de netwerkorganisatie De Hondsrug UNESCO Global Geopark. De stichting is een kleine organisatie met veel partners en ambassadeurs om zich heen: overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

     
 

RTV Drenthe

Waar ik vooral veel naar luister, omdat ik het belangrijk vind wat er in eigen omgeving gebeurd 

     
 

VNF Apeldoorn

De Vereniging van Natuurfotografen te Apeldoorn (VNF-A) is opgericht op 1 juni 1986 door een aantal enthousiaste natuurfotografen in Apeldoorn. Voor de vereniging zijn de uitgangspunten bij het fotograferen van elementen van de natuur van groot belang. Deze natuurfotografie club ben ik lid van sinds 2010