Ierland - Jan van Gent

Een goede planning is het halve werk en zodoende ook een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Door goed mijn huiswerk te doen ben ik in staat beter te anticiperen op bepaalde omstandigheden. De natuur heeft echter altijd wel van die onverwachte momenten waar je nooit van had durven dromen.

Ik ben net terug uit Ierland ter voorbereiding op de fotoreis die ik volgend jaar organiseer. De nadruk van deze reis zal voornamelijk liggen op het fotograferen van Jan-van-genten, maar ook de Alken, Zeekoeten en Papegaaiduikers vormen dankbare onderwerpen. De weersomstandigheden waren dit jaar ideaal voor het fotograferen van de Jan-van-genten en daardoor had ik weinig oog voor de wereld om me heen.

Gelukkig was Karin Broekhuijsen mee tijdens deze reis. Ze specialiseert zich in het fotograferen van landschappen en speciale weerfenomenen, waardoor ze altijd een oog op de lucht gericht houdt. Dankzij haar alertheid heb ik uiteindelijk een beeld kunnen maken van een alk met een prachtige halo om de zon tijdens zonsondergang. Karin bedankt!

Jasper Doest