Fotograferen in Drenthe

Fotograferen in eigen provincie is en blijft een feest. De afgelopen maanden was ik vooral heel veel aan het fotograferen voor mijn komend boek over Geopark de Hondsrug. 'De Hondsrug, een magisch gebied'. Zelf spreek ik altijd over het Geopark en niet over de Hondsrug, omdat het Geopark de Hondsrug veel meer is dan de Hondsrug, de Rolderrug en het Hunzedal bv horen tevens bij het Geopark, ik heb altijd het gevoel als je alleen de Hondsrug noemt er dan iets ontbreekt. Ik vind het wel leuk om gewoon ook even de namen van alle verschillende ruggen in Drenthe te noemen.

De namen van de verschillende ruggen in Drenthe zijn

De Hondsrug

De rug van Tynaarlo

De rug van Rolde, ook wel Slenerrug genoemd

De Zijerrug

De rug van Norg

Onder het Geopark vallen ook beekdalen, dat maakte het fotograferen nog interessanter. Bovendien vergeet niet de archeologische rijkdom die er in de provincie Drenthe aanwezig is. zoals het hunebed, de vele grafheuvels en pingoruïnes. Grafheuvels en hunebedden, eeuwenoud, esdorpen en hun brinken. Plekken die Drenthe zo bijzonder maken. Uiteraard is Drenthe met haar tijd mee gegaan, Drenthe is niet alleen 'oer', maar ook heel 'modern'. Als je ziet hoe techniek en natuur samen gaan in het Lofar gebied. Waar we bovendien trots op mogen zijn is dat Bluetooth is uitgevonden in Drenthe.

Fotograferen in Drenthe is natuurfotografie en cultuurfotografie,

Alleen natuur op een foto is al bijna ondoenlijk in deze tijd, bijna overal staat wel iets van wat wij mensen hebben toegevoegd aan onze Drentse landschappen, dat kan iets kleins zijn denkend aan een verkeersbord, maar ook iets groots, zoals een windmolen.

'Foto's' of is het 'beeld' 

Zelf noem ik mijn foto's vaker 'beeld' dan 'foto's'. Er zijn mensen die noemen het 'plaatjes', ik vind 'plaatjes' erg negatief klinken. Als ik iemand hoor praten over 'plaatjes', vind ik dat allerminst prettig klinken. Meestal kan ik het dan ook niet laten om dan de opmerking te maken dat het geen 'plaatjes zijn maar 'foto's' of 'beelden' in de hoop dat ze begrijpen wat ik bedoel. "Beeld' geeft voor mij meer de schoonheid van een 'foto' weer.

De foto is genomen het beekdal Amerdiep, 

Ik heb de foto geplaatst bij de geselecteerde foto's voor het Geopark boek, of de foto in het boek komt weet ik dus nog niet, want er zijn er nog te veel, er moeten nog flink wat beelden afvallen. Deze foto kan dus heel goed alsnog afvallen, dat gaan we zien als ik mijn selectie heb laten zien bij het Georpak.

Wil je meer van mijn fotografie zien? Kijk dan hier op deze pagina's

Gefotografeerd vanaf de uitkijktoren De Holmers

uitzicht uitkijktoren de Holmers, grolloo, cumulonimbus, landschap, Amerdiep beekdal, beekdallandschap

Beekdallandschap Amerdiep